divendres, 14 de desembre del 2012

APALABRADOS, UNA EINA EDUCATIVA


Nivell educatiu al que va dirigit

Aquest joc va dirigit a tota la població que tingui més de 8 anys, pel fet que per utilitzar-lo necessites comprensió lectoria i escrita

Competències desenvolupades

Competència comunicativa

Contingut treballat

El contingut treballat és el vocabulari de les diverses llengües que disposa l'aplicació com ara el català, el castellà, l'anglès, el francès... així fins a 12 llengües.

Temps de durada de l'activitat

Depenent de la partida pot durar més o menys, quan s'acaben les fitxes d'un dels dos jugadors

Descripció de l'activitat

Primerament has de seleccionar l'idioma amb el qual vols jugar i buscar un oponent per a començar el joc.


Ja pots començar a jugar, un cop oberta la partida a la part inferior apareixeran set lletres amb les quals hauràs de formar una paraula; cada lletra té una puntuació diferent. Tens diverses opcions a més de realitzar la paraula, pots passar, pots canviar les lletres que tens (perdent el torn), pots barrejar les lletres que tens per a donar-te altres idees i pots rendir-te acabant la partida. Algunes parts del tauler multipliquen el valor de les lletres que hi posis damunt, o el valor total de la paraula formada.  Les paraules que es posen al tauler, s’han de lligar amb les que ja hi ha prèviament.

La primera paraula creada al tauler s'ha d'ubicar de forma vertical o horitzontal sobre l'estrella, col·locant-se totes les fitxes en la mateixa línia vertical o horitzontal. Després que la primera fitxa és col·locada al tauler, totes les altres han de compartir una fitxa propera existent en la mateixa línia vertical o horitzontal. Totes les paraules creades han de ser correctes d'acord amb el diccionari. Guanya la persona que, en haver-se acabat les fitxes, suma més puntuació.

Finalment, aquesta aplicació ens permet, mitjançant un xat, comunicar-nos amb el nostre oponent.

Forma de puntuació

Pel que fa a la puntuació, i com ja hem dit en la descripció, cada lletra té una puntuació que pot ser multiplicada si es col·loca en una casella de les següents:
  • Si l'espai de la fitxa té un DL (Duplica Lletra) o TL (Triplica Lletra), els punts són duplicats o triplicats respectivament però només si la lletra està sent col·locada al tauler per primera vegada.
  • Si l'espai de la fitxa té un DP (Duplica Paraula) o TP (Triplica Paraula), els punts de tota la paraula són duplicats o triplicats respectivament però només si la lletra està sent col·locada al tauler per primera vegada.
Si l'usuari utilitza les 7 fitxes del faristol se li atorguen 40 punts extra.

Materials necessaris

Un mòbil, un Ipod, un ordinador, etc. Amb connexió a Internet i descarregar-se l'aplicació APALABRADOS.

8 comentaris:

  1. jo també el tinc! Soc bastan nou i estaba buscan mes ingormació de com anaba. Moltes gracies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per a visitar-nos, ens alegra que t'hagi estat de servei!

      Elimina
  2. Jo el vaig desinstalar, personalment no crec que sigui una eina educativa, moltes de les paraules són mig inventades i no apareixen a cap diccionari, a més el alumnes no es fixen en res i avui dia no treballen la seva ortografia ni per mal de morir.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Compartim la idea que el nivell d'ortografia dels alumnes és una realitat preocupant i s'han de buscar alternatives per a fomentar-la. Tot i que creiem que és força més educatiu aquest joc que un de rol o d'acció (tot i tenint present que també aporta coses positives).

      Elimina
  3. Gràcies per ferme una descripcio del joc, ja que volia descarregarme'l desde feia temps pero no sabia molt be de que anava, felicitats pel bloc, te continguts molt interessants.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu! ens agrada que t'hagi sigut d'utilitat.

      Elimina
  4. Aquest joc és molt divertit, no tant per aprendre, ja que això que diuen que la meitat de les paraules sonen a invent és veritat, sinó per passar una bona estona i ser una mica competitiu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. si, es cert que moltes paraules no existeixen realment, però tot i així, millor que jugar a segons quins altres!

      Elimina