dijous, 29 de novembre del 2012

ENLLAÇATS AMB EL MÓN


Des de l’aparició de l’escriptura i la creació de la impremta hem evolucionat fins a un nou món, el de la tecnologia i de la informació; del llapis i el paper al teclat i la pantalla. Els canvis no venen sols, també s’ha produït un canvi social a nivell mundial. El vídeo The Machine is Using Us del Michael Wesch ens fa reflexionar sobre aquest nou món i tot el que comporta.

Aquesta evolució ha comportat el canvi del text a l’hipertext, és a dir, la possibilitat de moure’s per dins d'un text i cap a altres textos per mitjà de paraules clau. L’hipertext, a través de l’Internet, ens permet enllaçar diferents fonts d'informació.


Les noves tecnologies ens faciliten el fet de poder comunicar-nos verbal i visualment mitjançant eines com les xarxes socials, els blogs, skype. A més a més tenim lliure accés a tota aquesta informació des de qualsevol lloc i moment. Aquestes noves tecnologies ens permeten una gran capacitat per a modificar pràcticament qualsevol cosa; la innovació actualment avança a un ritme vertiginós i les persones en fem ús per a millorar les nostres vides en tots els àmbits possibles.


Tal i com hem citat anteriorment, els humans som el motor d'aquest canvi, i portem el control d'aquesta màquina, per tant nosaltres som els responsables de l’ús que en fem d'aquestes i decidim quina faceta de la nostra vida volem mostrar als altres, a través d'aquestes xarxes socials.

2 comentaris:

  1. Estic d'acord en que les noves tecnologies en alguns moments ens poden facilitar el poder-nos comunicar amb la gent del nostre voltant, però crec que les noves tecnologies estan influint en les relacions socials, donat a que si vols veure a algú no cal que hi quedis personalment sinó que a traves de l'ordinador ja podem fer-ho, així que.. realment val la pena continuar perdent amistats perquè les noves tecnologies segueixen evolucionant??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bona reflexió! És cert que les noves tecnologies t'apropa als llunyans, però que t'allunyin dels propers només depèn de l'ús que en facis... les noves tecnologies per si soles no són res, esdevenen quan en fem un ús d'elles.
      T'invito a utilitzar-les com a complement de les teves relacions socials, utilitza-les per a quedar més sovint!

      Gràcies per compartir les teves inquietuds amb nosaltres :)

      Elimina